Закон і Бізнес


СМС із повісткою


№23 (1113) 08.06—14.06.2013
14705

Фахівці Державного підприємства «Інформаційні судові системи» мають намір упровадити новий функціонал програми Д-3. З його допомогою учасники судових процесів отримуватимуть повістки за допомогою смс-повідомлень. Також сторонам на електронні адреси надсилатимуться процесуальні документи.


Керівники структурних підрозділів майже всіх апеляційних судів узяли участь у відеосемінарі з питань упровадження інформаційних технологій обміну електронними документами між судом та учасниками процесу. Захід провело ДП «ІСС». Мета — підвищення ефективності роботи з комп’ютерною програмою Д-3.

Фахівці підприємства ознайомили учасників відеосемінару з перспективами впровадження нового функціоналу програми Д-3. Завдяки йому сторони зможуть за допомогою смс-повідомлень отримувати повістки, а також на електронні адреси — процесуальні документи (за умови реєстрації в системі обміну електронними документами між судом та учасниками процесу).

Для цього електронну адресу потрібно буде зазначити у відповідній заяві.

Крім того, на семінарі обговорювалися й можливості подальшого розширення функцій програмного забезпечення, за допомогою яких, наприклад, позовні заяви подаватимуться в електронному вигляді.