Закон і Бізнес


У Чернігові з адвокатів стягувала внески «липова» рада


01.06.2013 16:22
15308

Фіктивна рада адвокатів Чернігівської області збирала членські внески з місцевих адвокатів.


Як повідомила кореспондентка «ЗіБ», голова Національної асоціації адвокатів України Лідія Ізовітова на засіданні Ради адвокатів України розповіла, що Окружний адміністративний суд Чернігівської області скасував незаконну реєстрацію місцевої «ради адвокатів».

Більше того, за її словами, керівництво цього органу використовувало сфальсифіковані документи, у зв'язку з чим голова НААУ планує звернутися до правоохоронних органів.

Як розповів заступник голови РАУ Валентин Гвоздій, до них звернувся адвокат Олег Купрієнко із заявою про те, що в регіоні склалася важка ситуація через дії адвоката Авраменка.

«Авраменко створив "творчий союз" Рада адвокатів Чернігівської області, при цьому він збирав з адвокатів членські внески в сумі більше 900 грн. і пропонував платити їх на рахунки цього «Творчого союзу». Близько 200 осіб заплатило гроші. На мій погляд, йдеться про елементарне шахрайство. Людина кілька разів займала керівні посади, і люди йому довіряли. У підсумку виявилися обдуреними - їх немає в реєстрі адвокатів, їм не видаються ордерні книжки. Деякі адвокати вже звернулися до правоохоронних органів з цього приводу», - повідомив В.Гвоздій.

За словами В.Гвоздія, у Чернігівській області зараз не діють ні рада адвокатів, ні КДКА, і, швидше за все, доведеться проводити чергову конференцію

Примітно, що в роботі Ради адвокатів України не приймав участь тільки один регіон - Чернігівська область.