Закон і Бізнес


Суддів у справі міліціонера-вбивці Давидова звільнили


23.05.2013 17:14
23100

Парламент звільнив з посад двох суддів Ровеньківського міського суду Луганської області, що розглядали справу міліціонера Дениса Давидова, який жорстоко вбив свою дружину.


Парламент прийняв постанову про звільнення суддів Ровеньківського міського суду Луганської області Миколу Божка та Євгена Кулигіна у зв’язку із порушенням присяги.

Нагадаємо, колегія суддів вказаного суду, до складу якої входили М.Божко та Є.Кулігін, засудила міліціонера Д.Давидова до 1 року і 3 місяців позбавлення волі за жорстоке вбивство своєї дружини. Судді, які розглядали цю справу, визначили, що він діяв в стані  патологічного афекту, хоча належних доказів у справі цього не було. При апеляційному перегляді суд апеляційної інстанції встановив, що під час скоєння злочину міліціонер був в нормальному психічному стані, і винесли йому покарання в вигляді довічного позбавлення волі.

Крім цього, народні депутати звільнили ще двох суддів, які також розглядали справу, що викликала значний резонанс. Йдеться про суддів Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Андрія Козака і Наталію Середню. Розглядаючи в складі колегії справу, судді кваліфікували дії обвинуваченого, який розстріляв людину, як перевищення необхідної самооборони.