Закон і Бізнес


У липні Київський НДІ судових експертиз відсвяткує 100-річчя


21.05.2013 17:44
2068

4 липня 2013 року виповнюється 100 років від дня заснування найстарішої державної експертної установи України - Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України. Верховна Рада щойно прийняла постанову про відзначення цього ювілею.


За постанову «Про відзначення 100-річчя заснування Київського науково-дослідного інституту судових експертиз  Міністерства юстиції України» проголосували 280 народних депутатів. 

Відповідно до постанови, Кабмін має утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 100-річчя Київського науково-дослідного інституту судових експертиз  Міністерства юстиції України та затвердити план цих заходів. Згідно із постановою, заходи, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням ювілею, мають бути висвітлені у ЗМІ.

«Київський науково-дослідний інститут судових експертиз і його колектив як ніхто інший заслуговує на те, щоб достойно, на державному рівні відсвяткувати свій 100-річний ювілей», - зазначив автор проекту постанови, народний депутат Володимир Пилипенко в коментарі «ЗіБ».

Він нагадав, що цей інститут є однією з найпотужніших  наукових установ в Україні, у якому щорічно проходять сотні тисяч експертиз.

«Я переконаний, що постанова, яку щойно прийняла Верховна Рада, сприятиме підняттю авторитету не просто Київського інституту, а й інституту судових експертиз в цілому, підвищенню рівня судово-експертної діяльності», - зауважив В.Пилипенко.

Директор КНДІСЕ Олександр Рувін з радістю сприйняв цю подію. «Це єдина установа з проведення судових експертиз, якій 100 років, вона була створена ще до Жовтневої революції», - зауважив очільник інституту, додавши що під його керівництвом у ній працює серйозний і досвідчений колектив судових експертів.

Закон і Бізнес