Закон і Бізнес


ВРКА допомагатиме радам адвокатів у податкових питаннях


16.05.2013 17:38
1167

Вища ревізійна комісія адвокатури ставить перед собою завдання не лише проводити перевірки регіональних органів адвокатського самоврядування, а й надавати допомогу та консультації у питаннях взаємодії із податковими органами.


На цьому наголосила голова Вищої ревізійної комісії адвокатури Ольга Дмитрієва в інтерв’ю газеті «ЗіБ».

Вона зауважила, що органи адвокатського самоврядування — це юрособи, й у них теж є певні правовідносини, у тому числі й з податковими органами, і, можливо, їм знадобляться якісь консультаційні аудиторські поради.

«Не треба розглядати ВРКА як якийсь каральний орган. Ми ставимо перед собою завдання ще й допомогти. Оскільки не хотілося б, щоб адвокатські гроші пішли на сплату штрафів», - відмітила О.Дмитрієва.

Також голова ВРКА звернула увагу на можливість співпраці із аудиторськими компаніями, оскільки це дасть можливість і зекономити кошти і час.  

«Припускаю, що можуть виникнути якісь проблеми, тому що ради адвокатів зараз реєструються як неприбуткові організації, і спори та питання із цього приводу вже виникають, - сказала О.Дмитрієва. - Тому ми вирішили провести щось подібне до міні-тендеру. Його ідея — знайти партнерів — аудиторські фірми в регіонах, до яких у разі потреби можна звернутися. Це не означає, що ми обов’язково скористаємося їхніми послугами».

Повний текст інтерв’ю з Ольгою Дмитрієвою читайте тут.