Закон і Бізнес


Гроші замість пільг


№20 (1110) 18.05—24.05.2013
3103

Вже найближчим часом пільговики можуть втратити право на безкоштовний проїзд громадським транспортом.


Мінінфраструктури оприлюднило проект нової редакції закону «Про автомобільний транспорт». Як відзначають у відомстві, новації покликані привести діючі норми у відповідність до практики Європейського Союзу та підвищити ефективність всієї галузі.

Зокрема ініціатива передбачає, що для допуску на ринок перевезень необхідно буде мати добру репутацію і професійну компетенцію, також слід буде доповісти про фінансовий стан.

Крім цього, у міністерстві сподіваються, що проект унеможливить здійснення регулярних перевезень без дозвільних документів. Також передбачено підвищення рівня відповідальності перевізників за порушення законодавства про автомобільний транспорт.

Змін зазнають і конкурси за право здійснення перевізок. Тому перевагу матимуть ті, хто володіє новими транспортними засобами.

Стосуватимуться передбачені новації і пасажирів, адже проект передбачає перехід на адресну допомогу для громадян, котрі мають право на безкоштовний проїзд громадським транспортом. Таким чином, схоже, що незабаром пільговикам доведеться платити за проїзд.