Закон і Бізнес


Доповіді з новаціями


№18-19 (1108-1109) 09.05—17.05.2013
3236

Питання, присвячені застосуванню цивільного законодавства, стали предметом обговорення під час навчального семінару в Апеляційному суді Івано-Франківської області. Відповідно до нової методики проведення таких заходів, доповідачами на ньому були не лише представники апеляційного суду, але й законники місцевих судів.


Учасники обговорили регулювання права приватної власності на жилий будинок, розгляд спорів про оскарження нотаріальних дій або відмову в їх вчиненні. Особливості застосування норм Цивільного процесуального кодексу на стадії відкриття провадження в справі та розгляду справ судами першої інстанції також не залишилося поза увагою.

Законники проаналізували причини скасування чи зміни рішень та ухвал, постановлених суддями місцевих судів області у цивільних та кримінальних справах та справах про адміністративні правопорушення за березень 2013 року.

Прикметно, що це вже другий семінар, проведений за новою методикою, відповідно до якої доповідачами були не лише законники апеляційного суду, а також і служителі Феміди місцевих судів. Такий спосіб проведення семінару дозволяє більш глибоко та повно розкрити суть винесених на обговорення питань та сформувати відповідні висновки.