Закон і Бізнес


Остання пісня


№17 (1107) 28.04—04.05.2013
3015

Печерський районний суд м.Києва оголосив вирок у справі директора Державного підприємства «Укркінохроніка», котрий розтратив бюджетні кошти, виділені на виготовлення декорацій для української кінострічки «Пісня Галагана».


Встановлено, що у 2008 році ДП «Укркінохроніка» отримало державне замовлення на створення та випуск у прокат повнометражного фільму «Пісня Галагана» за мотивами козацьких переказів. Того ж року директор ДП «Укркінохроніка» уклав з приватним підприємством договір, згідно з яким фірма була зобов’язана виготовити декорації до фільму, а саме паркани, козацькі хати, сторожові вежі, колодязі та інший інвентар.

Однак, як встановило слідство, фірма-підрядник жодних робіт з виготовлення декорацій не проводила. Попри це, директор ДП «Укркінохроніка» підписав акт виконаних робіт, відповідно до якого на банківські рахунки приватного підприємства було перераховано 300 тис. грн.

Крім того, з’ясувалося, що керівник «Укркінохроніка» причетний до скоєння інших посадових злочинів. Його обвинувачують у перевищенні службових повноважень та підробленні документів, на підставі яких начальнику одного з відділів підприємства був незаконно виданий ордер на отримання житлового приміщення, яке належало кіностудії.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Печерського району м.Києва, вироком суду екс-директору ДП «Укркінохроніка» призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки.