Закон і Бізнес


Чиновник заплатив за хабар


№17 (1107) 28.04—04.05.2013
13612

Дніпровський районний суд столиці оголосив вирок колишньому керівнику Центру культури і мистецтв Дніпровської районної у м. Києві держадміністрації, якого було викрито під час одержання хабара.


Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі прокуратури Дніпровського району м.Києва, чиновник вимагав та отримав від підприємця 7,5 тис. грн. за підписання договору оренди актового залу в приміщенні закладу культури.

Під час кримінального провадження посадовець визнав свою вину у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.368 КК («Одержання хабара»), та погодився на укладення угоди з правосуддям.

Вироком суду колишнього керівника центру визнано винним у вчиненні корупційного правопорушення та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 12750 грн. з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на один рік.

При постановленні вироку суд затвердив угоду про визнання винуватості та застосував до підсудного мінімальну міру покарання, передбачену санкцією ч.2 ст.368 КК.