Закон і Бізнес


Солодкий корінь зла

Школярам Південно-Східної Англії дозволено тільки квадратне й прямокутне печиво


У школі графства Ессекс довели, що в печиві важливий не лише його смак, але й форма.

№15 (1105) 13.04—19.04.2013
3984

Адміністрація однієї зі шкіл графства Ессекс заборонила торгувати в місцевій їдальні трикутними коржиками після того, як один учень поранив печивом другого.


Згідно з розпорядженням директора навчального закладу працівники харчового блоку повинні продавати коржики тільки квадратної або прямокутної форми. Керівництво школи сказало, що цей «окремо взятий випадок» призвів до необхідності «переглянути текстуру й форму» печива.

Коржик, що потрапив під заборону, печеться з вівсяних пластівців з додаванням сиропу або меду, вершкового масла й цукру, пише FеderalPost.

«Ми часто стикаємося з дивними рішеннями, прийнятими в ім’я збереження здоров’я людей і їх безпеки. Цього разу коренем зла виявилося печиво», — прокоментував ситуацію прес-секретар департаменту охорони здоров’я.

«Хоча насправді проблема полягає не у формі й інгредієнтах печива, а в тому, що учні кидають їжею один в одного. І це — питання дисципліни, яке не має нічого спільного із здоров’ям і безпекою в тому контексті, про який ми говоримо. Ми раді повідомити, що виступаємо за продаж печива будь-якої форми й розмірів», — додав представник департаменту.

Консультант з питань здоров’я і безпеки Рей Херст сказав, що не може зрозуміти принципової різниці в тому, щоб заборонити саме трикутну форму коржика, а не квадратну або прямокутну.

«Усе, чим діти кидають один в одного, може призвести до травми, особливо якщо потрапляє в око або в обличчя. Тут головне не форма й не розмір», — упевнений Р.Херст. «А заборонити конкретний вид печива — це занадто», — вважає він.

У раді графства Ессекс повідомили, що не давали жодних вказівок щодо форми печива, яке продається в шкільних їдальнях.