Закон і Бізнес


Гроші, скарги, дві посади…


№14 (1104) 06.04—12.04.2013
14076

На черговому засіданні Ради суддів загальних судів, що відбулося 4 квітня, її представники опікувалися традиційними питаннями: кандидатурами претендентів на керівні посади, станом фінансування та скаргами.


Так, на посаду заступника голови Вінницького міського суду Вінницької області рекомендовано Ігоря Чернюка, а Євген Мартинов має очолити Ленінський районний суд м.Кіровограда.

Схвалено зміни до Положення про нагородження відзнакою Ради суддів загальних судів, що було затверджене рішенням від 23.11.2011. Зокрема, з’явиться ще один вид відзнаки — почесна грамота, якою нагороджуватимуть не лише суддів, а й працівників апарату.

Також РСЗС вирішила звернутися до Державної судової адміністрації стосовно підготовки інформації про своєчасність виплати заробітної плати та запросити на своє наступне засідання голову цього органу Руслана Кирилюка.

Ще одним питанням порядку денного були контроль за своєчасністю надходження коштів від судового збору, оперативний облік його справляння. Члени ради також заслухали інформацію з цього приводу заступника голови ДСАУ Зеновія Холоднюка.

Потім розглянули кілька звернень, що надійшли як від суддів, так і від юридичних та фізичних осіб, стосовно неправомірних та навіть «злочинних», на думку скаржників, дій окремих служителів Феміди. Прикметно, що в деяких випадках громадяни, які залишилися незадоволеними процесуальними рішеннями, стали звертатися до правоохоронних органів з повідомленнями про злочин і відповідні заяви потрапляють в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Детальніше про перебіг засідання — у наступному числі «ЗіБ».