Закон і Бізнес


Законопроект про трансфертне ціноутворення доопрацюють


03.04.2013 17:59
2118

Комітет верховної ради з питань податкової та митної політики на засіданні 3 квітня розглянув урядовий законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення (№2515).


Про це повідомив кореспондент "ЗіБ" із засідання комітету.

Як відзначають у Міністерстві доходів і зборів, ініціатива покликана заборонити підприємцям зазначати в договорах занижені ціни на товари і таким чином уникати сплати податків.  За розрахунками міністерства, зміна мають забезпечити надходження до бюджету 20 мільярдів гривень впродовж наступних 3 років.

Разом з тим, у членів комітету виникло чимало заперечень щодо положень проекту. Зокрема, нардепи відзначали, що ініціатива надає податківцям можливість для додаткових перевірок і відповідно, тиску на бізнес. Крім цього, нардепи вказували на неузгодженість проекту з діючим законодавством.

Як відзначив голова комітету Віталій Хомутиннік, нардепи поділяють ідею проекту, але не форму, у якій він викладений. Тому в комітеті вирішили впродовж 2 тижнів детально опрацювати проект, а потім визначитись, рекомендувати парламенту повернути його на доопрацювання чи прийняти в першому читанні.