Закон і Бізнес


З логотипом назавжди

Канали перестануть приховувати «обличчя» під час реклами


Законотворчість, №6 (993) 05.02—11.02.2011
2518

Віктор Янукович підписав зміни до закону «Про телебачення і радіомовлення», згідно з якими телеканалам заборонено буде прибирати свій логотип під час реклами.


До внесення змін телеканали мали показувати свій логотип тільки під час трансляції «програм і передач». Тепер це словосполучення замінено на «будь-яку аудіовізуальну інформацію».
Документ розробили ще на початку 2009 року, а прийняли тільки 11 січня 2011-го. Як пояснили парламентарі, завдяки змінам можна буде слідкувати за дотриманням телеканалами законодавства. Адже до внесення змін телевізійники могли дати в ефір заборонену рекламу, а довести, що транслював її конкретний канал, було б надто важко — логотипа в той момент не було.
Крім того, зміни мають полегшити життя українцям, які проводять вільний час перед блакитними екранами. Тепер, перемикаючи канали, глядачам не доведеться замислюватися над тим, на який вони потрапили.
Єдині, хто може по¬страждати від змін, — рекламодавці: якщо глядачі швидше перемикатимуть канали, зупинятися на їх роликах не буде сенсу.