Закон і Бізнес


Податок на жадібність


№13 (1103) 30.03—05.04.2013
2805

Начальника однієї з районних державних податкових інспекцій Харківської області викрито у хабарництві — податківець вимагав у підприємця 150 тис. грн.


Як повідомляють у прес-службі обласної прокуратури, працівники наглядового органу спільно із відділом внутрішньої безпеки при Державній податковій службі в області спіймали начальника однієї з районних державних податкових інспекцій на хабарництві.

За словами начальника управління прокуратури області Олександра Бабікова, матеріали про протиправну діяльність податківця надійшли до прокуратури з відділу внутрішньої безпеки при ДПС в області. Крім того, із заявою про вимагання в нього хабара з боку начальника податкової інспекції до прокуратури звернувся директор товариства з обмеженою відповідальністю.

У зв’язку з цим прокуратурою області розпочато досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК (одержання хабара у великому розмірі, службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням хабара).

Досудовим розслідуванням установлено, що начальник податкової інспекції з серпня минулого року вимагав від директора товариства хабар в сумі 150 тис. грн. за зменшення в акті перевірки діяльності ТОВ суми донарахувань.

При здійсненні контролю за вчиненням злочину податківець одержав у кінці лютого від директора ТОВ частину обумовленої суми — 20 тис. грн., а 22 березня — ще 100 тис. грн. Після цього він був затриманий працівниками прокуратури та відділу внутрішньої безпеки ДПС в області.

Хабарнику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.