Закон і Бізнес


Фінансова поліція може перебрати повноваження 6 структур


11.03.2013 13:54
14076

Фінансова поліція (Служба фінансових розслідувань), яку планують створити в Україні, може перебрати на себе функції, які зараз розділені між 6 структурами, що займаються розслідуванням економічних злочинів.


Відповідний законопроект "Про Службу фінансових розслідувань України» наразі розглядається у Міністерстві доходів і зборів та Міністерстві внутрішніх справ, пише «Економічна правда» із посиланням на Forbes.ua.

Як повідомляється, документ передбачає зробити це відомство окремим силовим органом зі спеціальним статусом і широкими повноваженнями, і підпорядкувати його безпосередньо Віктору Януковичу.

Відповідно до законопроекту, фін поліція перебере на себе функції, що наразі розділені між шістьма різними структурами: податковою міліцією у складі Міндоходів, управліннями по боротьбі з економічною та організованою злочинністю МВС, відділом контррозвідувального захисту економіки СБУ, боротьби з контрабандою митниці та Держфінінспекцією. Ці структури пропонується ліквідувати.

До повноважень Служби фінансових розслідувань пропонується віднести контроль за дотриманням законодавства у сфері держзакупівель і припинення розтрати бюджетних коштів на всіх рівнях, включаючи підприємства, які отримують підтримку з державних або місцевих бюджетів, та проведення внутрішнього аудиту розпорядників бюджетних коштів. Також у функції фінполіції увійде боротьба з відмиванням доходів та корупцією, пише видання.

Як передає видання, до повноважень фінансових поліцейських передбачається включити перевірки та оперативно-розшукову діяльність, а також повний перелік повноважень, які зараз доступні співробітникам СБУ і МВС.