Закон і Бізнес


Корективи відповідальності


№10 (1100) 09.03—15.03.2013
2795

Під час розгляду зареєстрованого в парламенті законопроекту щодо встановлення кримінальної відповідальності юридичних осіб буде враховано думку міжнародних експертів.


У січні Кабмін подав до парламенту законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження заходів кримінально-правового характеру стосовно юридичних осіб» (№2032). Разом з тим в Уряді продовжують напрацьовувати ініціативи, які мають удосконалити проект.

Зокрема, у Міністерстві юстиції відбувся круглий стіл за участю європейських та міжнародних експертів, представників наукових кіл, громадських організацій та державних органів. Експерти обговорили міжнародні стандарти та практику надання рекомендацій GRECO стосовно встановлення відповідальності юридичних осіб. Також фахівці проаналізували шляхи впровадження зазначеного механізму на прикладах Болгарії, Німеччини, США та інших держав.

Учасники круглого столу в цілому позитивно оцінили проект. Разом з тим експерти висловили низку пропозицій щодо його положень. Як очікується, ці ініціативи будуть проаналізовані нардепами під час розгляду документа.