Закон і Бізнес


Ганебна зарплата


№42 (1496) 17.10—23.10.2020
9666

Ситуація з окладами та із заробітною платою в цілому в системі правосуддя доведена до абсурду. Так вважають працівники Садгірського районного суду м.Чернівців і просять виправити ситуацію.


У листі-зверненні, що надійшов до «ЗіБ», наголошується на катастрофічній ситуації, що склалася в сфері оплати праці працівників суду. Зокрема, відбувається подальша дискримінація працівників нижчих ланок судової системи, що закладена Урядом у схему посадових окладів із визначенням коефіцієнтів для державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя, затверджену постановою КМ №358 (зі змінами). 

Як наслідок, співробітник підрозділу Служби судової охорони заробляє удвічі більше ніж кваліфікований державний службовець чи працівник патронатної служби. До того ж, за 2 останні року оклади працівників нижчої категорії та рівня місцевих загальних судів зросли у середньому лише на 700 грн. Натомість працівники вищої категорії стали отримувати майже удвічі більше.

Тож працівники апарату просять Раду суддів винести дане звернення на обговорення чергового XVIII з’їзду суддів. А від парламентських комітетів очікують внесення відповідних змін до законодавства, що регулює оплату праці державних службовців, та збільшення фонду оплати праці працівників місцевих судів, аби забезпечити виплати щомісячних премій та надбавок.