Закон і Бізнес


32 ресторани оштрафували через куріння


19.02.2013 09:49
2143

Держспоживінспекція України наклала штрафи загальною сумою 44 тисячі грн. на 32 ресторани, у яких не дотримувалися норми щодо заборони куріння.


Про це повідомив представник Держспоживінспекції Олег Кобельков на прес-конференції 18 лютого.

За його словами, голова інспекції Сергій Орєхов назвав перевірку дотримання закону щодо заборони куріння одним із пріоритетних напрямів діяльності органу.

У планах роботи територіальних органів з питань захисту прав споживачів ключовий пункт – проведення планових та позапланових перевірок закладів ресторанного господарства на виконання норм чинного законодавства щодо заборони куріння.

Протягом січня поточного року волонтерами Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну» було здійснено моніторинг закладів ресторанного господарств у 13-ти обласних центрах України, м. Київ та містах АР Крим.

Всього було перевірено 1133 заклади: ресторани, бари, кафе, паби, більярдні та нічні клуби. Результати моніторингу показали, що у 93% закладів не курять та дотримуються Закону. У свою чергу 7% закладів порушують Закон (76 закладів від загальної кількості, найбільше порушень виявлено у нічних клубах).

«У ході моніторингу встановлено, що найбільша кількість порушень зафіксована у закладах ресторанного господарства Одеської області, а найменша – в Івано-Франківській та Чернігівській областях», - повідомила керівник медіа-проектів громадської організації «Життя», волонтер Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну»  Юлія Солоха.

Під час прес-конференції директор «Інституту Медіа Права», керівник проекту «Київ без тютюнового диму» Тарас Шевченко зауважив, що результати моніторингу в цілому свідчать про позитивний ефект від прийняття закону.