Закон і Бізнес


Заможний відпочинок

Ібіца і Майорка відмовляться від масового туризму


Готелі на Ібіці ще до пандемії стали віддавати перевагу заможнішим туристам.

№29 (1483) 18.07—24.07.2020
3969

Іспанія сподівається врятувати туристичний сектор, що сильно постраждав через епідемію. Але дехто бачить в цьому можливість змінити сприйняття місцевих курортів як напрямків для недорогого відпочинку.


Коли б не епідемія, Майорка, Ібіца та інші острови архіпелагу в червні були б вже переповнені іноземними туристами. У 2019 році Балеарські острови відвідали понад 16 млн осіб, більшість з них — гості з-за кордону, пише Бі-Бі-Сі.

Цього року туристичний сезон почався лише з 5000 гостей з Німеччини, яким було видано спеціальний дозвіл відвідати, Пальма-де-Майорку в рамках з᾽ясування ефективності заходів, вжитих владою країни. Люди носять маски, протирають руки гелем при вході в ресторан, а крани в туалетах обладнані сенсорами, тому до них не треба торкатися.

Очікується, що кількість авіарейсів, що прибувають на Майорку, досягне 30% або 40% від звичайного рівня. Але атмосфера на острові, мабуть, стане набагато спокійнішою.

Адміністрація Балеарських островів оголосила, що ніяких нічних надмірностей цього літа не допустить. Барам, пабам і клубам установлені жорсткі обмеження щодо годин роботи, а нічні заклади на найпопулярніших курортах будуть закриті. Влада не хоче відновлення горезвісного алкотуризму.

Утім, більшість людей, що працюють з туристами, отримує низьку зарплату — і лише в сезон. По суті, жителі Майорки стали заручниками туристичного сектора, який украй нестабільний. Зараз безробіття тут різко зросло — до 75 тис. осіб.