Закон і Бізнес


У ВСС продовжують підготовку настільної книги для суддів


Фото: sc.gov.ua

12.02.2013 10:40
3253

Вчора відбулася робоча зустріч за участю представників Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, експертів Департаменту юстиції Посольства США та проекту USAID «Справедливе правосуддя», під час якої учасники обговорили плани щодо подальшої підготовки навчального посібника для суддів з питань застосування Кримінального процесуального кодексу України.


Як повідомляє прес-служба суду, Виконуючий обов’язки Голови ВСС Станіслав Міщенко поінформував про роботу суддів та працівників апарату ВССУ над форматом та змістом посібника, а також запевнив, що найближчим часом відповідні напрацювання буде передано розробникам настільної книги для суддів.

Крім того, в рамках заходу обговорювалися можливості проведення тематичного семінару для суддів апеляційних судів та перспективи співпраці у 2013 році.   

Присутня на засіданні радник з правових питань Департаменту юстиції Посольства США Мері Батлер зазначила, що вони й надалі активно співпрацюватимуть із судовими органами України у напрямі реформування системи кримінальної юстиції.

Пані Батлер нагадала, що у вересні 2012 року за підтримки Департаменту юстиції Посольства США, Національної школи суддів України, проекту USAID «Справедливе правосуддя» та Офісу Ради Європи в Україні у м. Севастополі відбулося тижневе навчання для суддів апеляційних судів з питань впровадження норм КПК. Наразі, повідомила експерт, заплановано проведення дводенного семінару, під час якого учасники обговорять результати попередніх навчань та практичні проблеми застосування нового КПК.

Водночас Станіслав Міщенко повідомив, що на початку березня 2013 року ВССУ ініціює проведення круглого столу з питань застосування положень глав 20-21 КПК України, участь в якому візьмуть голови апеляційних судів, судді, представники правоохоронних органів, а також у режимі відеоконференції слідчі судді з різних судових установ України.

Міжнародні експерти висловили готовність сприяти в організації таких заходів з метою удосконалення процесу впровадження норм КПК.