Закон і Бізнес


ВРП дозволила арештувати суддю з Рівненщини, якого підозрюють у корупції


03.03.2020 15:50
5193

ВРП надала згоду на утримання судді Володимирецького районного суду Рівненської області Леоніда Закревського під арештом через підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 368, частиною другою статті 369-2 КК України.


До вищої ради правосуддя надійшло подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про надання згоди на утримання судді Володимирецького районного суду Рівненської області Л.Закревського під арештом, передає «ЗіБ».

Встановлено, що суддя Л.Закревський  підозрюється у проханні надати неправомірну вигоду службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища та в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Як зазначили у ВРП ,мотиви наведені у поданні, є обґрунтованими, підтверджуються наданими Вищій раді правосуддя матеріалами, що містять конкретні факти і докази щодо вчинення суддею суспільно небезпечного діяння, визначеного Кримінальним кодексом України. У Раді вважють, що подання містить обґрунтування необхідності застосування до судді такого запобіжного заходу, як домашній арешт.

Вища рада правосуддя вирішила надати згоду на утримання судді Володимирецького районного суду Рівненської області Л.Закревського під арештом.

Закон і Бізнес