Закон і Бізнес


Десятина — на азарт


№4 (1458) 01.02—07.02.2020
4127

Доки одні нардепи дискутують, чи потрібно в Україні поновлювати діяльність казино, інші вже замислилися над оподаткуванням виграшів, які очікують громадян.


Уже зареєстровано 4 варіанти змін до Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування такого виду діяльності. Причому це стосується як організаторів азартних ігор чи лотерей, так і самих гравців.

В основному проекті (№2713) передбачено, що власники гральних закладів, букмекерських контор, організатори лотерей, крім придбання ліцензії, сплачуватимуть 10% як податок на дохід (в одному з альтернативних проектів — 25%). Останній визначатиметься як різниця між сумою коштів, що надійшли в касу, та сумою виплачених призових.

Натомість автори різних проектів єдині в тому, що везіння гравців не повинне оподатковуватися взагалі. Можливо, аби громадяни активніше втягувалися в гонитву за птахом удачі.

З огляду на це можна передбачити, що після легалізації грального бізнесу кількість чиновників і нардепів, яким щаститиме в грі згідно з деклараціями, стрімко збільшиться. І не обмежуватиметься лідером однієї з фракцій у минулому скликанні Верховної Ради.