Закон і Бізнес


Мобільний не навчить


№4 (1458) 01.02—07.02.2020
5035

Попри величезні переваги мобільного зв’язку та Інтернету, нові прилади негативно впливають на дітей. Зокрема, заважають учитися, спілкуватися з батьками, робити домашні завдання. Тому такі іграшки потрібно заборонити.


Принаймні в школах. Точніше — під час навчального процесу. Так уважає автор проекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (№2792).

Заборона на використання в школі мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до Інтернету, на його думку, унеможливить перешкоджання здобуттю освіти іншими учнями. Тоді діти не зависатимуть у телефонах під час перерв, займатимуться спортом тощо. Тобто учні можуть приносити телефон у школу, але не повинні ним користуватися.

Особливо важливо, на його думку, записати в законі, що батьки зобов’язані «виховувати повагу до честі та гідності інших учнів (вихованців) та працівників закладу середньої освіти». Також установлено, що порядок користування мобільним зв’язком та іншими пристроями визначатимуть керівники навчальних закладів за участю учнівського, батьківського та інших органів самоврядування. І тоді все зміниться на краще.

А може, узагалі заборонити користуватися мобільними до досягнення повноліття? Так буде ефективніше.