Закон і Бізнес


Радіотехнології не помирають


№49 (1451) 14.12—20.12.2019
3477

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення розлютилася не на жарт, коли довідалася, що районний суддя заблокував переведення всіх телевізорів країни на цифрове телебачення, і поскаржилася.


У провадженні Олексія Рижого із Сарненського районного суду Рівенської області перебуває справа за позовом особи проти Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Особа хоче визнати право на отримання інформації через аналогове телебачення.

О.Рижий вжив заходів забезпечення позову, заборонивши припиняти використання радіотехнології аналогового телебачення, а також заборонив нацраді приймати будь-які рішення із цього питання.

Однак державний орган вирішив не здаватись і ще до закінчення розгляду справи поскаржився на законника до Вищої ради правосуддя. А він у свою чергу поскаржився на скаргу — також до ВРП (№6347/0/6-19). Чоловік уважає, що представник сторони процесу, який ще до завершення розгляду подав на нього скаргу, здійснив втручання в правосуддя.

У своєму зверненні О.Рижий нагадав, що ВРП вносить до відповідних органів подання про виявлення та притягнення до встановленої законом відповідальності осіб, які порушили гарантії незалежності суддів, а також оприлюднює публічні звернення до органів, які уповноважені приймати правові акти, чи до суб’єктів законодавчої ініціативи з пропозиціями щодо збереження авторитету правосуддя.