Закон і Бізнес


Facebook у поміч


№4 (1094) 26.01—01.02.2013
2921

У Лондоні поліція затримала колумбійського злодія, який за необережністю, наївністю або просто через дурість виклав у Facebook фото, хоча знав, що його активно шукають.


31-річний Чарльз Родригез входить у лондонське угрупування «Латинські королі». Його розшукували після великої крадіжки коштовностей, яка відбулася в жовтні 2011 року. Ч.Родригезу вдалося сховатися. Він прихопив з собою діаманти й перли загальною вартістю понад ₤80 тис. Більш того, незабаром він покинув країну з підробленим паспортом. Британська поліція була в печалі, а злодій, навпаки, насолоджувався життям.

Але на цьому історія тільки почалася. Незабаром Ч.Родригез виклав у Facebook свої фото з відпочинку в Ріо-де-Жанейро. На жаль, договору про екстрадицію між Великобританією й Колумбією немає, так що поліція залишилася ні з чим. Але треба ж було злодієві повернутися назад до Лондона, та ще й викласти відповідне фото в соціальні мережі! Його вмить затримали й відправили за грати.

«Самовпевненість Ч.Родригеза просто вражаюча», — відзначили поліцейські. Треба було залишатися «на канікулах» в Бразилії.