Закон і Бізнес


Медіатори допомагатимуть адвокатам захищати учасників сімейних правовідносин


19.07.2019 09:53
3658

Національна асоціація адвокатів України та Громадська організація «Асоціація сімейних медіаторів» уклали Меморандум про співробітництво з метою створення стратегій позасудового захисту прав та інтересів суб’єктів сімейних правовідносин.


Документ підписали Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова та  Голова правління «Асоціація сімейних медіаторів» Світлана Стадник, передає «ЗіБ» з  посиланням на НААУ.

Метою цього Меморандуму є співпраця, обмін інформацією і досвідом, забезпечення ефективного захисту прав суб’єктів сімейних правовідносин, поглиблення практичного досвіду, шляхом створення алгоритмів та стратегій позасудового захисту прав та інтересів учасників сімейних правовідносин.

У рамках роботи даного Меморандуму із залученням членів Комітету з питань медіації НААУ та Секції з сімейного права НААУ передбачається розробка спільних пропозицій і рекомендацій щодо проектів законів та інших нормативно-правових актів, державних програм і планів дій, спрямованих на забезпечення якості надання в Україні послуги сімейної медіації, а також на оптимізацію захисту прав суб’єктів сімейних правовідносин, проведення спеціальних консультацій з метою вироблення узгодженої позиції Сторін щодо вирішення найбільш гострих та актуальних проблем у сфері сімейного права, сприяння розвитку правосвідомості громадян у сфері сімейного права для захисту їхніх прав та свобод.

У ході зустрічі було обговорено можливість запровадження навчальних курсів з медіації для адвокатів на базі Вищої школи адвокатури. Також йшлося про проекти закону «Про медіацію» та можливості для адвокатів займатися медіацією на рівні закону.

Нагадаємо, нещодавно під час конференції «Законодавче регулювання медіації в Україні» медіатори, правники та посадовці  обговорювали, чи повинна медіація бути обов'язковою,  а також узгоджували законопроект про медіацію.