Закон і Бізнес


Принцип змагальності


№24 (1426) 22.06—28.06.2019
3042

Фахівці ADER HABER Law Firm забезпечуватимуть дотримання принципу змагальності при розгляді питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності приватних виконавців.


На останньому з’їзді приватних виконавців було вирішено, що дорадчим органом при дисциплінарній комісії стане дисциплінарний уповноважений. Не так давно ними обрані радник ADER HABER Law Firm Олексій Соломко та Олена Овчаренко (обрана як резервний уповноважений, але роботу фактично вони виконуватимуть паралельно).

В ході конференції «Початок діяльності дисциплінарних уповноважених Асоціації приватних виконавців України» О.Овчаренко та О.Соломко озвучили завдання, які, на їхню думку, стоять перед новим інститутом.

«Досі приватний виконавець сам на засіданні дисциплінарної комісії пояснював правомірність своїх дій, доводив правильність своєї поведінки. Але, як показала практика, оскільки комісія виконує, по суті, квазісудову функцію, необхідно забезпечити всі елементи розгляду питання про притягнення до відповідальності», — зазначив О.Соломко, очевидно, маючи на увазі дотримання принципу змагальності.