Закон і Бізнес


Депозити без повернення


№2-3 (1093) 19.01—25.01.2013
3295

Минулого року в провадженні слідчих правоохоронних органів України перебувало 15 кримінальних справ про злочини в банківській сфері, скоєні організованими групами, з яких 14 направлено до суду. За порушення кримінально-процесуального законодавства притягнуто до відповідальності 89 працівників міліції.


Зокрема, до суду направлено кримінальну справу, порушену прокуратурою м.Біла Церква стосовно працівників ПАТ «Дельта-Банк», які в складі організованої групи з листопада 2010 р. до травня 2011-го заволоділи депозитними вкладами понад 40 клієнтів на загальну суму майже 10 млн грн.

Порушено 62 кримінальні справи за виявленими фактами ухвалення незаконних процесуальних рішень при реєстрації заяв і повідомлень про злочини.

У ході проведених працівниками прокуратури перевірок установлено, що мали місце випадки, коли рішення про відмову в порушенні кримінальних справ органами внутрішніх справ приймались незаконно за наявності ознак складу злочину.

За такими фактами прокурорами у 2012 році відкрито 62 кримінальні справи з одночасним скасуванням постанов про відмову в їх порушенні. Виявлено також випадки безпідставного затягування слідства та невжиття заходів, направлених на забезпечення відшкодування завданих збитків.

Загалом прокурорами скасовано 11 постанов про порушення кримінальних справ, 6 — про закриття, 235 — про зупинення досудового слідства. З метою активізації досудового слідства дано 328 вказівок.

За допущені порушення кримінально-процесуального законодавства 89 працівників міліції, за документами прокурорського реагування, притягнуто до відповідальності.