Закон і Бізнес


Пенсійна спроможність


№6 (1408) 16.02—22.02.2019
5670

Рішеннями Вищої ради правосуддя можна лякати. Принаймні так думає один адвокат, якому не сподобалося, що пенсіонерка, щомісячний прибуток якої становить $60, отримала відстрочення сплати судового збору.


У провадженні Ірини Огренич із Київського районного суду м.Одеси перебував позов про визнання недійсними заповіту та свідоцтва про спадщину, про визнання права власності в порядку спадкування за законом. Суддя відкрила провадження та відтермінувала плату збору через те, що жінка не має на це грошей. Адже громадянка отримує лише 1703 грн. пенсії та не має жодного іншого доходу.

Представник іншої сторони заявив, що І.Огренич прийняла рішення безпідставно. Він подав клопотання про зобов’язання позивача сплатити збір, а для того, щоб зробити свої аргументи вагомішими, додав до нього рішення ВРП щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності іншого одеського судді, яке не має стосунку до справи.

Такі дії адвоката І.Огренич вважає тиском, погрозою та втручанням у діяльність суду. Про це вона повідомила до ВРП (№544/0/6-19) і попросила вжити заходів, щоб подібні інциденти не повторювались.