Закон і Бізнес


Sofiya Law Firm відкриває практику захисту прав у КС та ЄСПЛ


03.01.2019 16:49
2790

У новому 2019 році склад партнерів Sofiya Law Firm поповнив доктор юридичних наук, професор Ужгородського національного університету Михайло Савчин.


На посаді партнера Sofiya Law Firm він опікуватиметься новим напрямом захисту прав у Конституційному Суді України та Європейському суді з прав людини, повідомили "ЗіБ" у компанії.

«Коли всі національні засоби юридичного захисту вичерпано і суд ухвалив остаточне рішення, у бізнеса та громадян фактично залишається два шляхи відновлення справедливості, - нагадав М. Савчин. – Коли застосований судами закон суперечить Конституції України, захистити свої інтереси сьогодні можна через новий інститут конституційної скарги. Якщо ж мало місце порушення прав, гарантованих Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод, варто розглядати варіант звернення до ЄСПЛ».

До сфери наукових та практичних інтересів М.Савчина належать основоположні принципи права та конституційна юстиція, захист прав людини, порівняльне конституційне право, захист прав власності, а також практика Європейського суду з прав людини та Конституційного Суду України, єдність судової практики в Україні.  Партнер Sofiya Law Firm у 2008 – 2010 роках обіймав посаду радника Голови Конституційного Суду України та є автором понад двохсот наукових статей та робіт.