Закон і Бізнес


НАЗК викрило 9 посадовців на умисному неподанні декларацій


09.11.2018 11:40
3827

Національне агентства з питань запобігання корупції виявило ознаки кримінальних правопорушень – умисного неподання декларацій 9-ма посадовцями. Відповідні обґрунтовані висновки направлені до органів Нацполіції.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі НАЗК, під час здійснення контролю своєчасності подання декларацій, було встановлено, що 4 депутати місцевих рад не подали щорічні декларації.

Ще 5 посадових осіб – секретар судового засідання, працівники ДСНС та державної установи – звільнившись  у 2017 році, не подали декларації після звільнення.

Національне агентство згідно з законодавством повідомляло посадовцям, щодо яких затвердженні обґрунтовані висновки, про необхідність подати  декларації протягом 10-ти днів з дня отримання таких повідомлень. Однак, незважаючи на їх отримання, посадовці декларації не подали.

Нагадаємо, відповідальність за умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу.

Загалом з початку 2018 року Національне агентство направило до правоохоронних органів 92 обґрунтовані висновки щодо неподання декларації посадовцями.