Закон і Бізнес


Центр з надання правової допомоги шукає адвокатів


08.11.2018 15:15
36090

Координационный центр по оказанию правовой помощи сообщил о проведении с 3 декабря 2018 года по 31 января 2019 конкурса по отбору адвокатов, которые привлекаются для предоставления бесплатной вторичной правовой помощи.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі Мін’юсту, для участі у конкурсі адвокатам необхідно зареєструватися з 3  по 24 грудня 2018 р., де заповнити онлайн анкету та біографічну довідку; завантажити скановані копії заяви, форма якої встановлена Мін’юстом; усіх заповнених сторінок паспорта (чи іншого документа, що посвідчує особу); свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю та мотиваційного листа (до 500 слів), складеного у довільній формі.

Участь у конкурсі можуть брати адвокати, відомості про яких внесені до Єдиного реєстру адвокатів України.

Після перевірки наявності надісланих копій документів і відомостей про адвоката в Єдиному реєстрі адвокатів України, адвоката буде поінформовано про їх відповідність чи невідповідність встановленим вимогам за вказаною адвокатом адресою електронної пошти. У разі отримання повідомлення про невідповідність документів встановленим вимогам реєстрацію можна пройти повторно (до завершення строку реєстрації).

Також адвокатам необхідно буде пройти дистанційний курс «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги» та по завершенню скласти тести. Після цього кандидати мають пройти індивідуальні співбесіди з конкурсною комісією. Крім того, конкурсні комісії розглядатимуть подані адвокатами копії документів, оцінюючи адвокатів за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосованих до адвоката дисциплінарних стягнень та враховуючи результат проходження адвокатом дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги». Цей етап відбувається без персональної участі адвокатів.

Адвокати, які пройдуть конкурс, залучатимуться до надання БВПД на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору.