Закон і Бізнес


НААУ проведе дискусію щодо законопроекту про адвокатуру


08.11.2018 08:50
3400

Сьогодні, 8 листопада, Комітет захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ проведе науково-практичну дискусію щодо президентського законопроекту «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі НААУ, захід відбудеться о 11:00 гоидні у прес-центрі АІ «ЛігаБізнес» за адресою: вул. Парково-Сирецька, 23.

Нова редакція Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», внесеного на розгляд Верховної Ради України Президентом, викликав широкий резонанс у адвокатській спільноті та досить неоднозначну реакцію. Зокрема, його окремі положення викликали хвилю обурення серед відомих представників адвокатської професії. А тому виникає необхідність у обговоренні цієї законодавчої ініціативи та наданні можливості висловити свою обґрунтовану позицію як прихильникам законопроекту №9055 так і його противникам.

Обговорення відбудеться виключно в форматі наукової дискусії за правилами, що додаються.

За підсумками дискусії свою думку щодо переконливості позицій сторін висловлять науковці, які запрошуються у якості рефері цього заходу.

До дискусії запрошуються державні, громадські діячі, представники професії адвокат, які заслужили повагу та довіру, та які працювали у адвокатурі не менше ніж 30 років. Таким особам надається статус Рефері. До участі також можуть бути запрошені експерти.

За наслідками проведеної дискусії публічно публікуються дані про її переможця. Останній може отримати нагороду за кращий ораторський виступ, та вміння переконувати.