Закон і Бізнес


НАЗК направило до суду протоколи щодо декларацій заступника глави ВРУ


07.11.2018 11:50
3228

Національне агентство з питань запобігання корупції направило 3 протоколи стосовно заступника Голови Верховної Ради України за фактами декларування недостовірної інформації, 2 протоколи стосовно заступника міністра Мінрегіону та столичного прокурора щодо неповідомлення та несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі НАЗК.

Так, народний депутат України, заступник Голови ВРУ Оксана Сироїд придбала автомобіль на підставі біржового договору (угоди), згідно з яким вартість Suzuki Grand Vitara, який вона купила у свого цивільного чоловіка, становила 10 гривень. Проте у деклараціях зазначена вартість автомобіля, за яку він був придбаний попереднім власником, а саме: 180 тис. гривень.

За результатами здійснення контролю за своєчасністю подання декларацій суб’єктів декларування встановлено, що заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе несвоєчасно подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані у зв’язку з отриманням доходу від відчуження Lend Rover Renge Rover 2010 року випуску, а також — з набуттям у власність Lend Rover Renge Rover 2013 року випуску.

Не повідомила Національне агентство про суттєві зміни у майновому стані у зв’язку з придбанням у приватну власність транспортного засобу Honda Accord 2011 року випуску вартістю 150 тис. грн прокурор Київської місцевої прокуратури № 8 міста Києва Ольга Денисенко.

Також встановлено, що несвоєчасно без поважних причин  подали декларації депутати Київської обласної ради та Києво-Святошинської районної ради, старший офіцер Національної гвардії України, а також службовці Головного управління ДФС. Відповідальність за несвоєчасне подання декларації передбачена частиною першою статті      172-6 КУпАП.