Закон і Бізнес


Загадкові правоохоронці


№44 (1394) 03.11—09.11.2018
8049

Коли підсудний використовує якогось державного службовця, щоб відкупитися від обвинувачення, то, може, це і незаконно, але хоча б логічно. Але коли державний службовець звертається до підсудного, щоб передати якісь гроші законнику, тут щось не так.


До виконувача обов’язків голови Черняхівського районного суду Житомирської області Сергія Васильчука звернувся підсудний. Суддя розглядав протокол про адміністративне порушення — перебування за кермом у нетверезому стані. У процесі розгляду справи п’яний водій повідомив судді, що отримав від поліції гроші, аби дати їх йому як хабар.

Чи то підсудний продовжував пиячити і переплутав слова, чи то справді поліція вирішила підкупити суддю за допомогою підозрюваного — не ясно. Яка вигода поліції в підкупі судді, теж незрозуміло. Проте такі дії підсудного С.Васильчук витлумачив як втручання в його діяльність і поскаржився до Вищої ради правосуддя (№5420/0/6-18).

До слова, справи п’яних водіїв уже стали фатальними для багатьох суддів. Чи не щотижня ВРП розглядає питання про відсторонення або повторне відсторонення якогось судді від виконання обов’язків через кримінальне провадження, відкрите за фактом отримання неправомірної вигоди. І причиною щоразу стає історія з п’яним водієм.

Закон і Бізнес