Закон і Бізнес


Помста за роботу


№43 (1393) 27.10—02.11.2018
5005

Бабуся лишилася із синяками та без грошей після того, як її навідали колишні «клієнти» невістки. Хлопці, щоб показати на що вони здатні, вибрали найбеззахиснішу.


Христина Іщенко працює у Казанківському районному суді Миколаївської області. У тому ж містечку, де вона здійснює свої повноваження, мешкає її свекруха, яка, незважаючи на майже 80 років, працює лікарем у місцевій лікарні.

Одного разу в її будинок увірвались  троє грабіжників у масках. Вони зв’язали стареньку жінку і стали бити, вимагаючи грошей. Під час побоїв, один з грабіжників сказав: «Це тобі помста за те, що твоя невістка працює суддею».

Забравши гроші, вони зникли. Поліція зайнялася розшуком грабіжників та відкрила кримінальне провадження.

Такі дії Х. Іщенко розцінює як умисне заподіяння судді або його близьким родичам, тілесних ушкоджень у зв’язку зі здійсненням правосуддя. Відкриття кримінального провадження жінка вважає не достатнім, тому повідомляє про це ВРП (№5233/0/6-18) і просить вжити передбачених законом заходів реагування. Адже сьогодні побили свекруху, а завтра може настати й її черга.

Страх судді не безпідставний. Адже місяць тому у Києві відбувся подібний інцидент, коли побили суддю неподалік його будинку. Законник веде справу про розстріл на майдані. Після інциденту чоловік потрапив у лікарню.

Закон і Бізнес