Закон і Бізнес


Зловмисник захопив телефон судді ВС


24.10.2018 15:02
4936

Невідома особа перехопила дані, які пересилались на телефон судді Верховного Суду від оператора мобільного зв’язку. Таким чином шахрай отримав доступ до контактів та фото судді.


До Вищої ради правосуддя з повідомленням про втручання в професійну діяльність звернувся суддя Верховного Суду Віктор Пророк.

Суддя повідомив, що 18 жовтня на його мобільний телефон прийшло повідомлення з кодом доступу до Інтернет сервісу текстових повідомлень та мультимедійного зв’язку, зареєстрованого за його номером телефону. В той же час невідома особа здійснила вхід до його облікового  запису згаданого сервісу. Суддя заявляє, що дані дії свідчать про перехоплення зловмисником даних, які пересилаються на його телефон від оператора мобільного зв’язку.

Як зазначив суддя, внаслідок зазначених дій невідома особова отримала доступ до контактної адресної книги даних та мультимедійного вмісту Інтернет сервісу.

В.Пророк вже звернувся до правоохоронних органів з відповідною заявою про вчинення злочину, передбаченого статтею 361 та  362 КК України.