Закон і Бізнес


Жителям Нью-Йорка дозволили вказувати в документах третю стать


15.10.2018 18:05
3431

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо підписав положення, яке дозволяє вказувати в свідоцтвах про народження третю стать без довідки від лікаря.


Тепер люди, які народилися в Нью-Йорку і не відносять себе до чоловіків або жінок, можуть вибрати третю стать, який в свідоцтвах про народження вказуватимуть як «X», повідомляє RTVI.

Нью-Йорк став п'ятим після Каліфорнії, а також штатів Орегон, Вашингтон і Нью-Джерсі, де дозволили вказувати таку стать. Трансгендерні активісти довгий час наполягали на тому, щоб процедуру зміни документів, що засвідчують особу, спростили. Суворий поділ на чоловіків і жінок вони називали однією з форм дискримінації.

У 2014 році закон штату Нью-Йорк дозволив трансгендерам змінювати стать в свідоцтвах про народження, але уряд США вимагав підтвердження лікаря про зміну статі. У вересні 2018 року окружний суд в Денвері постановив, що Державний департамент не може відмовити інтерсексуалам в наданні гендер-нейтрального паспорта. Тепер вибрати третю стать можна з особистих письмових свідчень, а підтвердження від лікаря не потрібно.

У серпні цього року уряд Німеччини офіційно затвердив реєстрацію третьої статі в РАГСі. До цього Конституційний суд Австрії дозволив громадянам вказувати в паспорті третій гендер.