Закон і Бізнес


НАЗК виявило конфлікт інтересів у діях трьох посадовців


11.10.2018 10:46
3913

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 6 протоколів про адміністративні правопорушення, складених стосовно депутатів місцевих рад та посадової особи місцевого самоврядування за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі Національного агентства.

Встановлено, що три представники місцевого самоврядування всупереч вимогам статті 28 Закону України «Про запобігання корупції» не повідомили про наявний у них реальний конфлікт інтересів та вчинили дії в умовах такого конфлікту.

Так, колишній начальник одного з відділів Управління праці та соціального захисту населення Жовтоводської міськради Дніпропетровської області Наталія Андрусенко не повідомила безпосереднього керівника про реальний конфлікт інтересів та склала акт перевірки пенсійних справ, у якому внесла зауваження і щодо особистої пенсійної справи (встановила суму недоплати пенсії).

Депутат Баришівської селищної ради Київської області Олексій Колесник на засіданні ради голосував проти включення до порядку денного питання про розірвання договору оренди земельної ділянки, яке стосувалось його дочки, без попереднього публічного оголошення про реальний конфлікт інтересів. У депутата був наявний приватний інтерес, зумовлений бажанням забезпечити своїй дочці подальше використання земельної ділянки для роздрібної торгівлі та надання комерційних послуг.

Тетяна Масалабова, будучи депутатом Мирненської селищної ради Запорізької області, на засіданні однієї з постійних комісій ради не повідомила про наявність у неї реального конфлікту інтересів та голосувала за прийняття рішень про надання в оренду комунального майна підприємству, директором якого вона є.

Нагадаємо, що відповідальність за неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів передбачена частиною першою статті 172-7 КУпАП, а за вчинення дій чи прийняття рішень в умовах такого конфлікту інтересів – частиною другою цієї статті.