Закон і Бізнес


У мережі набирає обертів адвокатський флешмоб #STOP9055


09.10.2018 17:01
29477

В День юриста, 8 жовтня, адвокати запустили в соцмережі Facebook флешмоб проти президентського законопроекту про адвокатуру та адвокатську діяльність №9055.


В рамках флешмобу адвокати записують відеозвернення проти прийняття законопроекту у чинній редакції з хештегом #STOP9055, передає «Закон і Бізнес».

У своїх зверненнях адвокатська спільнота заявляє, що президентський законопроект обмежує права адвокатів і звужує гарантії адвокатської діяльності.

На думку правників, аналіз положень законопроекту в розрізі адвокатської діяльності свідчить про наявність реальної загрози втрати адвокатами незалежності, і, як результат, позбавлення громадян України на роки вперед їхнього права на ефективний захист.

«За неприхованим бажанням змінити профільний закон стоять примарні ідеї зробити адвокатуру слабкою і незалежною, а адвокатів — керованими», — пишуть адвокати із закликом підтримати ініціативу проти законопроекту №9055.

До флешмобу долучилося багато представників адвокатської спільноти та пояснили чому вони проти законопроекту.

Таким чином адвокати хочуть привернуту увагу влади, депутатів, громадськості та всього суспільства на ризики законопроекту №9055.

Переглянути текстові та відеозвернення можна за хештегом #STOP9055.

Нагадаємо, Рада адвокатів України підтримала необхідність внесення та прийняття у Верховній Раді альтернативних законопроектів №№9055-1 та 9055-2 «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».