Закон і Бізнес


Напади на суддів пов’язують з їхніми відкритими деклараціями


08.10.2018 13:52
5858

Таку думку висловив Голова Ради суддів України Олег Ткачук під час зустрічі суддів Шевченківського районного суду міста Києва з представниками правоохоронних органів району, на якій мова йшла про розслідування справи про погрози, які отримували судді через один з мобільних додатків на свої телефони та знаходили на вітровому склі своїх автомобілів.


Як повідомили  «ЗіБ»  в прес-службі РСУ, правоохоронні органи повідомили, що справа розслідується, задіяні відповідні технічні і людські ресурси, підозрюваних поки що немає. Відтак, вони переконані, що позаяк погрози розсилалися через мобільний додаток і цей прийом аналогічно було застосовано проти суддів Харківського апеляційного суду, робота фахівців з кіберполіції та запити на ресурси, яким належать мобільні додатки, все ж дадуть позитивні результати.

Народний депутат України, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко зазначив, що зловмисникам не вдасться уникнути відповідальності, ховаючись у мережі Інтернету.

О.Ткачук висловив свою думку щодо «закриття» декларацій суддів, які знаходяться у відкритому доступі і, з якими пов'язуються останні напади на суддів.

«Відкриті декларації суддів були вимогою часу та суспільства. Більшість з нас витратили багато сил і часу для того щоб відновити своє чесне ім'я, а з ним і довіру до суду, тому ми не можемо говорити про їх закриття, ми можемо говорити тільки про зміни в законодавстві, які стосуються, до прикладу, терміну внесення змін щодо майнового стану, чи про електронну реєстрацію усіх, хто заходить у реєстри, але про повне «закриття» мова не йтиме», — зазначив О.Ткачук.