Закон і Бізнес


Підрозділ прокуратури


№39 (1389) 29.09—05.10.2018
16631

Істерія захисника, котрий хоче перемогти за будь-яку ціну, зводить із розуму суддів. Скарги, пікети, публічні звернення до громадськості, звинувачення в корупції та непрофесіоналізмі — усе це аргументи захисту.


У провадженні Апеляційного суду Хмельницької області перебуває кримінальна справа про ДТП зі смертельними наслідками. Адвокат обвинуваченого, який є членом громадської організації, вирішив поборотись із суддями. Чи то для користі справи, чи для самопіару він на ресурсах, якими користується ця організація, поширює інформацію про корумпованість законників, котрі розглядають справу.

Кожне засідання адвокат знімав на відео й поширював у Інтернеті. Додавав до записів власні коментарі про відсутність у Хмельницькій області суду, який відповідає Конституції. Також  звертався до Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Вищої ради правосуддя й навіть до Президента зі скаргами.

У травні невгамовний захисник пікетував зі своїми прибічниками ВРП, вимагаючи звільнити володарів мантій, які ведуть провадження. У вересні, під час особистого прийому в Раді, записав звернення, в якому стверджує, що апеляційного суду насправді немає, бо це підрозділ прокуратури. Згодом правник подав до Верховного Суду клопотання про зміну підсудності справи, прокоментувавши це на одному з інтернет-ресурсів у непристойній формі.

Судді АСХО поскаржилися на відчайдушного захисника до ВРП (№4812/0/6-18) і попросили вжити заходів, щоб угамувати його ентузіазм.