Закон і Бізнес


Альтернативні законопроекти про адвокатуру має оцінити Венеціанська комісія


02.10.2018 11:23
2983

Про це заявила депутатська група «Партія «Відродження» у своєму зверненні до спікера Верховної Ради Андрія Парубія. Депутати вимагають спрямувати всі подані альтернативні законопроекти про адвокатуру на розгляд Венеціанської комісії.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі НААУ.

Автор одного з альтернативних законопроектів №9055-1 Валерій Писаренко, зазначив, що в разі поспішного голосування законопроектів про адвокатуру українська влада ризикує повторити ті самі помилки, яких припустилася під час ухвалення судової реформи.

«Ми наполягаємо, щоб законопроекти про адвокатуру та адвокатську діяльність дістали оцінку Венеціанської комісії. Розгляд у парламенті такого важливого документу, який є складовою частиною судової реформи, без позиції міжнародних профільних експертів буде помилкою. Ми очікуємо на підтримку в цьому питанні. Адже закон «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» повинен відповідати міжнародним стандартам та демократичним процедурам здійснення реформ», – зауважив автор законопроекту.

Нагадаємо, 6 вересня Президент вніс до парламенту законопроект №9055 «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Рада адвокатів України висловилася проти прийняття цього проекту. Аналогічні позиції публічно заявили низка рад адвокатів регіонів.