Закон і Бізнес


Суддю з Миколаївщини можуть звільнити за зухвалу поведінку


01.10.2018 14:04
6244

Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила притягнути до дисциплінарної відповідальності суддю Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Олену Волкову за причинення фізичного та психологічного тиску на працівників суду.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі ВРП.

Дисциплінарна справа стосовно О. Волкової була відкрита за скаргами голови і працівників Южноукраїнського міського суду Миколаївської області та голови апеляційного суду Миколаївської області.

Як зазначено у скарзі, щодня секретарі судового засідання, а також деякі працівники апарату суду стикаються із зухвалою поведінкою судді, привселюдними приниженнями честі та гідності, піддаються безпідставним підозрам, погрозам, наклепам та звинуваченням, а також нецензурними висловлюваннями на їхню адресу. Також О.Волкова  не дає можливості секретарям судового засідання повноцінно здійснювати свої функціональні обов’язки, зокрема, перешкоджає їхньому доступу до судових справ, листів та повідомлень, які надходять від учасників процесу. Така поведінка судді впливає на фізичний та психологічний стан всіх працівників Южноукраїнського міського суду Миколаївської області.

Також у скарзі зазначено, що суддя підвищує голос не тільки на працівників суду, а й грубо поводиться з учасниками процесу.

Дисциплінарна палата  ВРП вирішила застосувати до судді дисциплінарне стягнення у виді внесення подання про звільнення з посади.