Закон і Бізнес


Вказівка згори


№39 (1389) 29.09—05.10.2018
6664

Якнайсуворішого покарання для підсудного вимагав громадянин, пред’явивши службове посвідчення. На його думку, наявність такого документа означає, що тепер він добре розбирається в законах і має право давати поради.


У провадженні Вінницького міського суду Вінницької області перебуває справа про одержання службовою особою хабара. Після підготовчого засідання до судді Ярослава Іванченка підійшов чоловік і пред’явив посвідчення працівника Адміністрації Президента. Непроханий гість поклав на стіл аркуш паперу, на якому було написано ім’я судді, номер справи й час засідання, після чого сказав, що в цьому провадженні необхідно призначити найсуворіше покарання.

Я.Іванченка обурило таке втручання в його роботу, тож він негайно попросив особу покинути зал засідань. Чоловік пішов, кинувши законникові кілька погроз. Присутніми при цій розмові були помічник останнього та секретар судових засідань. Також працювала камера відеоспостереження.

Суддя повідомив про тиск у ВРП (№4810/0/6-18) і додав до повідомлення диск із записом засідання. Такі вказівки він уважає неприпустимими.

Закон і Бізнес