Закон і Бізнес


Селфі з божеством


№39 (1389) 29.09—05.10.2018
3860

Влада острова Балі планує ввести для туристів нові правила відвідин храмів. Незадоволеність викликає поведінка іноземців, які нешанобливо ставляться до місцевих визначних пам’яток.


Так, відпочивальники заходять у храмові комплекси у купальниках, залізають на священні споруди, щоб сфотографуватися. Тому уряд змінить правила відвідин релігійних святинь, повідомляє The Guardian.

Наприклад, оглядати визначні пам’ятки гості зможуть тільки в супроводі гіда. І, звісно, будуть змушені дотримуватися «дрес-коду».

З кожним роком Балі стає все більш популярним туристичним напрямком. У 2017 році на острові побувало понад 5 млн чоловік.

За словами представників влади, рівень культури іноземних гостей щороку стає все нижчим. Адже раніше відпочинок на острові був доступний небагатьом, і туристи, як правило, ставилися з повагою до культурної спадщини острова.

Нещодавно влада Балі виявила в Інтернеті фото данського туриста, який сидить на троні божества в храмі. Подібний вчинок, на думку релігійної ради Індонезії, ображає почуття вірян. Тепер поліція розшукує мандрівника.