Закон і Бізнес


Села залишать без «печкіних»


№40 (1390) 06.10—12.10.2108
4289

Українські села намагаються залишити не тільки без шкіл та фельдшерських пунктів, а й поштових відділень. У такий спосіб реалізовується кампанія зі знищення села задля спрощення реалізації ідеї з розпродажу землі.


Проект закону «Про мораторій на скорочення мережі відділень національного оператора поштового зв’язку» (№9128) покликаний забезпечити одержання послуг поштового зв’язку, доставки пенсій та соціальних виплат у селах.

Як стверджують автори документу, чергова «оптимізація» роботи «Укрпошти» призведе до закриття поштових відділень та масового скорочення їх працівників. Селяни не зможуть надіслати листа, одержати переказ від родичів, отримати газету чи журнал. Крім того, ускладниться і сплата за житлово-комунальні послуги.

Пропоновані зміни до закону «Про поштовий зв’язок» закріплюють імперативну норму щодо надання послуг з доставки пенсій через поштові відділення, а також обов’язок національного оператора забезпечити доступність послуг для населення по всій території України.

Адже створення пересувних пунктів, якими пропонуються замінити постійні відділення, може звестися до придбання велосипедів. І якщо для листоноши Печкіна цей засіб пересування був у радість, то подолання у будь-яку погоду кількох десятків кілометрів на ньому навряд чи приноситиме задоволення.