Закон і Бізнес


Голос протесту ВСУ щодо незаконної ліквідації почуто


26.09.2018 14:24
7943

Суд вказав на бездіяльність Генеральної прокуратури України щодо відмови внести відомості до ЄРДР і розпочати розслідування за повідомленням ВСУ про вчинення злочинів.


Про це йдеться в ухвалі  Печерського районного суду міста Києва від 04.09.16 у справі №754/41810/18-к, повідомляє «Закон і Бізнес».

Так, ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Віталія Писанця було задоволено скаргу Верховного Суду України про незаконну відмову Генпрокуратури внести відомості до ЄРДР і розпочати розслідування за повідомленням ВСУ від 26.06.2018 року про вчинення злочинів, передбачених статтями 353, 358, 364, 3652, 376 КК України. 

У цьому повідомленні до Генерального прокурора також йшлося про незаконне прийняття Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 20 червня 2018 року рішення про переведення 12 суддів Верховного Суду України на посади суддів в апеляційні суди міста Києва та Київської області, які ліквідовано відповідним указом Президента України; про самовільне присвоєння владних повноважень і звання службової особи, підроблення документів та бланків ВСУ, зловживання владою та службовим становищем окремих посадових осіб Верховного Суду, ВККС, керівництва Державної судової адміністрації України та нібито виконуючого обов’язки керівника апарату Верховного Суду України Сердюка В.В.; про зловживання повноваженнями особи, які надають публічні послуги, тобто окремих посадових осіб Міністерства юстиції України, державних реєстраторів. 

Крім того, у повідомленні було зазначено, що вирішення цих питань у спосіб, не передбачений Конституцією України, та неуповноваженими особами свідчить про дії, спрямовані на повалення конституційного ладу в Україні в частині ліквідації Верховного Суду України як найвищого судового органу в системі судоустрою України, згідно зі статтею 125 Конституції України та може призвести до настання тяжких наслідків, передбачених статтями 364, 365 КК України.

Суд постанови зобов’язати ГПУ вести відомості до ЄРДР за повідомленнями ВСУ та розпочати розслідування зазначених злочинів.