Закон і Бізнес


Іменні автономери можна буде замовити онлайн


25.09.2018 16:05
5098

У Міністерстві внутрішніх справ мають намір запустити можливість замовляти іменні «бляхи» онлайн, без відвідування сервісного центру, з доставкою додому. Також чиновники хочуть радикально спростити процес перенесення номерів у разі зміни автомобіля.


Відповідні зміни містить проект Наказу МВС, розміщений на сайті відомства, передає «ЗіБ» з посиланням на UBR.

Новий порядок передбачає, що іменні номера можна замовити через Інтернет. Щоб заказати номер онлайн знадобиться кілька кроків:

- Пройти аутентифікацію за допомогою ЕЦП;

- Вказати регіон реєстрації авто і бажаний номер;

- Заповнити анкету на сайті, вказавши спосіб доставки;

- Оплатити замовлення онлайн;

Після заявки на отримання номера, протягом двох тижнів автомобіль проходить перевірку по базах МВС. Після чого замовнику прийде на затвердження макет, який потім віддають в роботу. Термін виробництва номера, згідно з порядком, не може перевищувати більше місяця.

Однак при зміні іменного номера все-таки доведеться відвідати сервісний центр. Необхідно буде протягом 10 днів перереєструвати свій автомобіль і змінити техпаспорт.

Також документ передбачає ще одне нововведення — спрощений порядок зміни машини зі збереженням індивідуального номера або передачі самих знаків іншому власнику. Колись ця процедура тривала до 10 днів в, а за новим порядком все буде оформлятися за один день у місцевому сервісному центрі.

Єдине, що не зміниться — це вартість такого номера. Як і раніше, за перші три символи потрібно буде викласти 300 грн, а кожен наступний потрібно буде доплачувати 90 грн.