Закон і Бізнес


Оренда он-лайн


№37 (1387) 15.09—21.09.2018
3631

Влада Парижа збирається ввести заборону на оренду житла через он-лайн-сервіс у центральному районі міста. За задумом мерії, це має скоротити темпи зростання цін на житло.


Через те що гості міста все частіше зупиняються в квартирах і апартаментах, що бронюються в Інтернеті, орендна плата за помешкання стає дуже високою для місцевих жителів.

У столичній мерії вирішили, що впоратися із цією проблемою допоможе повна заборона на оренду житла туристами через он-лайн-сервіс в тих районах столиці, де розташовані головні визначні пам’ятки, пише Le Parisien. А це майже половина столиці Франції.

Раніше в Парижі вже було вжито заходів проти відповідного інтернет-сервісу: власникам квартир заборонили здавати їх мандрівникам більш ніж на 120 днів на рік. Правда, поки що це не позначилося на кількості тих, хто користується цією послугою.

В Амстердамі подібна заборона почне діяти з 2019 року. Тоді здавати житло в оренду через он-лайн-сервіси можна буде не більш як на 30 днів на рік.

Практика обмежень на надання таких послуг має тенденцію до поширення. Раніше з аналогічними ініціативами виступали в Барселоні й Пальма-де-Майорці.